CUPA BUCOVINEI editia a XXIV-a, Suceava 25-26 februarie 2017

"Sportivii de la CS Delmadi au impresionat la Cupa Bucovinei"

Înotătorii pietreni au cucerit numai puțin de 33 de medalii la Cupa Bucovinei, dintre care 13 de aur, 11 de argint și 9 de bronz. Mai mult decât atât, CS Delmadi a obținut și două trofee individuale, prin doi sportivi care, prin timpii cumulați și medaliile cucerite la categoria lor de vârstă, Ana Maria Ștefură, la 2004, și Ianis Grigorcea, la 2009. Cea mai valoroasă sportivă a clubului Delmadi, Delia Zaharia, la categoria de vârstă 2002, a concurat în 3 probe și a cucerit tot atâtea medalii, aur la 100 de metri bras, procedeul ei favorit, argint la 100 de metri spate și bronz la 100 de metri liber. Una dintre cele mai talentate înotătoare de la clubul condus de Adrian Zaharia, Ana Maria Ștefură, a fost desemnată cea mai bună sportivă la categoria 2004, după ce a obținut 4 medalii de aur, la 50, 100 și 400 liber, și 200 mixt, și 3 medalii de argint, la 100 bras, fluture și spate. Olivia Blaga, născută în anul 2007, a obținut două medalii de bronz, la 50 fluture și 200 liber, iar Miruna Trenchea, la 2009, a cucerit 5 medalii în toate cele 5 probe la care a luat startul, la 50 și 100 liber, 50 fluture și spate, unde a obținut medaliile de argint, și 50 de metri bras, unde a luat bronzul. Alexia Olariu, la 2009, a obținut medalia de argint la 50 de metri bras, iar Damaris Constantiniu, cea mai experimentată sportivă de la CS Delmadi, născută în anul 2001, a obținut bronzul la 50 de metri liber și s-a clasat pe poziția a patra la 100 liber. Un alt sportiv de la CS Delmadi care a impresionat la competiția de la Suceava a fost Ianis Grigorcea, care a primit trofeul de cel mai bun înotător la categoria de vârstă 2009. Elevul lui Cătălin Stan și Adrian Zaharia a cucerit 4 medalii de aur, la 50 spate, liber și fluture, și 100 liber, și argintul la 50 de metri bras. Andrei Mălinescu a obținut și el cea mai prețioasă medalie în proba de 50 bras, a luat argintul la 50 fluture, liber și spate, și s-a clasat pe treapta a treia a podiumului în proba de 100 metri, în timp ce Briana Merealbe a obținut prima medalie din carieră, bronzul la 50 de metri fluture. De asemenea, au fost recompensați cu medalii de aur, fiind la primul concurs oficial, David Grosaru și Giulia Blăgescu, care au luat startul în 3 probe. Rebeca Timofte, la categoria 2007, Andrei Tihenea, tot la 2007, și Rareș Laiu, la 2008, au avut și ei clasări aproape de podium, fiind recompensați cu diplome. Ceilalți sportivi de la CS Delmadi, Vladimir Pantază, Alessia Zaharia, Marius Neacșu și Daria Mujdei, și-au depășit cei mai buni timpi, dar au avut o concurență destul de serioasă la categoriile lor de vârstă și nu au reușit să urce pe podium.

Cupa Bucovinei de la Suceava a fost un concurs destul de obositor și solicitant pentru tinerii sportivi de la CS Delmadi, care în decurs de două zile au trebuit să concureze în mai multe probe. „Suntem mulțumiți pentru ceea ce am reușit la Suceava, deși mi-aș fi dorit ca toți sportivii noștri să urce pe podium. Mulți dintre ei s-au aflat la prima participare de acest gen și, cel mai important pentru ei, este faptul că au simțit emoțiile unui concurs oficial. Unii dintre ei au impresionat la categoriile lor, și mă refer în primul rând la Ana Maria Ștefură și Ianis Grigorcea, care au primit trofeele de cei mai buni, de asemenea Miruna Trenchea sau Andrei Mălinescu, care au obținut medalii la toate probele la care au luat startul. S-a văzut încă o dată munca de la antrenamente, efortul și sacrificiile pe care îl fac acești copii, și iată că perseverența dă roade. Vreau să le mulțumesc și părinților pentru sprijin, și nu în ultimul rând antrenorului, Cătălin Stan. Ne dorim să confirmăm și la următoarele concursuri, și în special la cele naționale“, a declarat  Adrian Zaharia, președintele clubului sportiv Delmadi.

Primul concurs național din 2017 va fi Campionatul Național de seniori, tineret și juniori, de la finele lunii martie de la Bacău, unde CS Delmadi va fi reprezentat de Delia Zaharia și Damaris Constantiniu, în competiția junioarelor, iar pentru ceilalți vor începe campionatele regionale de copii și cadeți." sursa: ziarulceahlaul.ro

 

Înot – „Cupa Bucovinei“, ediţia 24 / Între cele 12 cluburi participante, Delmadi Piatra-Neamţ a fost pe podium la Suceava

Echipa înotătorilor pietreni juniori de la CS Delmadi Piatra-Neamţ a completat podiumul de premiere la ediţia 24 a concursului „Cupa Bucovinei“. Întrecerile au fost găzduite sâmbătă şi duminică în bazi-nul Şcolii Gimnaziale Nr. 3 din Suceava. Între reprezentantele celor 12 cluburi participante, la start nu au lipsit nici elevii profesorului Ovidiu Găleată de la Sporting Club Piatra-Neamţ. În Top 3, după reprezentanta gazdelor de la Universitatea Suceava, respectiv CS Gura Humorului, cei de la Delmadi s-au bucurat de locul III al clasamentului general. „Dacă ar mai fi participat sportiva noastră, Delia Zaharia, la toate probele şi în plenitudinea forţelor, cu siguranţă acum ne-am fi bucurat de primul loc în ierarhia generală finală a competiţiei“, era opinia antrenorului coordonator de la Delmadi, Adrian Zaharia. Afectată de o răceală, sportiva Delia Zaharia a concurat doar la trei probe de concurs la „Cupa Bucovinei“, secţiuni unde şi-a adjudecat trei medalii: locul I la 100 metri bras, locul al II-lea la 100 metri spate, respectiv locul al III-lea la 100 metri liber. Şi Ana Maria Ştefură s-a numărat între premiantele întrecerii de la finalul săptămânii trecute, la Suceava. Aceasta a câştigat 7 medalii: patru locuri I (50 metri liber, 100 metri liber, 400 metri liber şi 200 metri mixt) şi trei locuri II (100 metri fluture, 100 metri bras, şi 100 metri spate). Respectivele clasări pe podium i-au asigurat reprezentantei noastre şi titlul de cea mai valoroasă competitoare la grupa celor născute în anul 2004.

33 de medalii: 13 locuri I, 11 locuri II, 9 locuri III

Între elevii antrenorilor Cătălin Ioan Stan şi Adrian Zaharia medaliaţi la „Cupa Bucovinei“ s-au mai numărat: Damaris Constantiniu (un loc III la 50 metri liber), Olivia Blaga (două locuri III la 50 metri fluture şi 200 metri liber), Miruna Trenchea (trei locuri II şi două locuri III), Alexia Olariu (un loc II), Ianis Grigorcea (cel mai bun sportiv la categoria celor născuţi în 2009 cu patru locuri I şi un loc II), Andrei Mălinescu (un loc I, trei locuri II şi un loc III), Briana Merealbe (un loc III), David Grosaru şi Giulia Blăgescu (un loc I la primul lor concurs!). Per total, cu cei 18 concurenţi participanţi la „Cupa Bucovinei“ de la Suceava, delegaţia înotătorilor de la Delmadi Piatra-Neamţ a reuşit 33 clasări pe podiumul de premiere, la nivelul copiilor: 13 locuri I, 11 locuri II şi 9 locuri III.

Debutanţii şi-au corectat propriile recorduri

Aproape de o clasare între premianţii întrecerii, din echipa pietreană „Delmadi“ au mai fost Rareş Laiu, Marius Neacşu, Rebeca Timofte, Andrei Tihenea, Vladimir Pantază, Alessia Zaharia şi Daria Mujdei, tineri înotători aflaţi la prima lor participare în cadrul unui concurs organizat inter-judeţean. „Pentru aceştia, cel mai bun lucru realizat a fost acela că şi-au îmbunătăţit timpii de concurs, fiecare corectându-şi propriul record în probele unde au participat. Cu mai multă muncă şi aceeaşi seriozitate la antrenamente vor ajunge şi ei să urce pe podiumul de premiere“, spunea antrenorul coordonator Adrian Zaharia.

Echipa ucraineană a dat caracterul internaţional al întrecerii

Caracterul internaţional al întrecerii „Cupei Bucovinei“ de la Suceava a fost dat de prezenţa unei delegaţii venite din Ucraina, echipă care a completat numărul celor 190 de înotători din ţară.

Sâmbătă şi duminică, ediţia 24 a concursului de înot „Cupa Bucovinei“ de la Suceava a însemnat un adevărat maraton. Situaţia nu a convenit reprezentanţilor echipei pietrene de la Delmadi. Aceştia       s-au plâns, după competiţie, de faptul că proprii sportivi au fost programaţi în reuniunile evenimentului sportiv de dimineaţă şi până seara târziu. Singurul moment de pauză a fost cel de o oră, acordat pentru masa de prânz a copiilor.

(Ciprian AVĂDANEI)
sursa: realitateamedia.ro